Site icon podunavlje.info

Državno prvenstvo u veslanju narednog vikenda na Paliću

SMEDEREVO, 25. jun 2019 – Veslački klub Smederevo nastupiće narednog vikenda na državnom prvenstvu na Palićkom jezeru sa 15 posada, saopšteno je danas portalu Podunavlje.info.

Prvog dana, u subotu 29. juna, u konkurenciji seniora nastupiće Aleksandar Filipović u skifu i dubl skulu sa Veselinom Savićem. U konkurenciji seniora ogledaće se i mladi Marko Torbica.

U konkurenciji kadetkinja, boje VK Smederevo braniće dve posade. U četverac skulu su Milica Pejović, Jovana Vučić, Milka Zdelar i Teodora Stevanovska, a u dubl skulu će veslati Milica Mladenović i Milka Zdjelar.

Najviše posada, prvog dana, VK Smederevo će imati u konkurenciji kadeta – čak pet. Za što bolji plasman boriće se Vuk Marković u skifu, Petar Samardžija i Vukašin Rajić u dvojcu bez kormilara, Dušan Popović – Veljko Vukašinović I Marko Atanasijević – Lazar Živković u dubl skulu i u četverac skulu Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović.

Drugog dana nastupaju juniori. Smederevo će imati pet posada. Todor Marković će veslati u skifu, Andrija Jevtić – Nikola Soldatović u dvojcu bez kormilara, Konstantin Šujić – Todor Marković u dubl skulu, Andrija Jevtić, Konstantin Šujić, Miroslav Jovanović i Nikola Soldatović u četvercu bez komrilara i u osmercu će do medalje pokušati da dođu Vukašin Rajić, Todor Marković, Konstantin Šujić, Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović, Veljko Vukašinović, Miroslav Jovanović i kormilar Ilija Stanojević.

Foto: Veslački klub Smederevo

Exit mobile version