Razgovor/tribina – Anti-teze: Ne.mogućnost promene

BEOGRAD, 24. jun 2019 – Centar za istraživanje kultura, politika i identiteta – IPAK.Centar organizator je otvorenog razgovora/tribine pod nazivom Anti-teze: Ne.mogućnost promene 27. juna u 18 časova, u prostoru KC Grad. Jedan od učesnika je i Dušan Ilić iz Smedereva.

Biće otvorena neka od sledećih pitanja: Kako i da li se menjamo? Da li nas društvene institucije adekvatno pripremaju za potrebe savremenog života? Koliko se vremena posvećuje javnim i otvorenim razgovorima o promeni stava prema različitosti u našem okruženju? Konačno – U kojoj meri su konzervativni stavovi zastupljeni u našem društvu i da li se oni učvršćuju jer se neprestano perpetuiraju i uče u našim društvenim krugovima – ili su ipak, takvi stavovi ‘imanentni’ našoj kulturi?

Ukratko, u fokusu će biti smislen, argumentovan i fluidan razgovor o jednako fluidnim kretanjima društva u kojem živimo, vođen sa različitih ideoloških stanovišta.

Razgovor će moderirati Olja Bećković, a razgovaraće sa studentima Vanjom Seničić, Dušanom Ilićem i Rastkom Petrovićem.

Dušan Ilić je rođen 1992. godine u Smederevu. Dugogodišnji je učesnik Republičke smotre mladih talenata, Istraživačke stanice “Petnica” na seminaru društvene istorije i učesnik prvenstava Centralne Srbije u šahu. Završio je osnovne i master studije sa najvišom ocenom na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Doktorske studije upisao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu gde je trenutno na trećoj godini. Posebno se bavi fenomenom bikameralizma u evropskim unitarnim državama. Tokom studija iskazivao je svoje afinitete za više naučnih oblasti i grana prava. Pokazao je visok nivo interesovanja kao polaznih različitih specijalnih studijskih grupa na matičnom fakultetu iz oblasti Ustavnog prava, Uporedne pravne tradicije, Srpske pravne istorije, Parlamentarnog prava, Političkog Sistema, Porodičnog prava, Naslednog prava, Filozofije prava, Međunardonog javnog prava i Međunarodnih odnosa. Od maja 2018. godine angažovan je preko projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao istraživač pripravnik u Institutu za evropske studije u Beogradu.

Prijava za prisustvo na otvorenom razgovoru/tribini je obavezno. Ime, prezime i mejl kontakt možete poslati putem fejsbuka (event messenger) ili na mejl – ipak.antiteze@gmail.com. Prijava je takođe moguća na licu mesta uz ličnu kartu.

Nakon otvorenog razgovora/tribine muziku će puštati DJ Bartleby Dvojac – Jelisaveta Blagojević i Đorđe Miketić.

error: Content is protected !!