Site icon podunavlje.info

Od Norveške 700.000 evra za preduzetnike – u utorak u Velikoj Plani

BEOGRAD/VELIKA PLANA, 23. jun 2019 – Kroz projekat „Norveška za vas“, Norveška je izdvojila 700.000 evra u okviru javnog poziva za podršku novim preduzetnicima i unapređenju produktivnosti postojećih preduzeća i za otvaranje novih radnih mesta, a o tome kako doći do ovih sredstava zainteresovani će moći da se informišu u utorak u Velikoj Plani.

U Dom Omladine,  sa početkom u 10 i 30, biće prezentirani detaljni kriterijumi, objašnjeni uslovi, kao i koja su dokumenta neophodna da b i se učestvovalo u ovom javnom pozivu.

Predloge projekata za dodelu bespovratnih sredstava mogu da podnesu budući preduzetnici i postojeća mikro i mala preduzeća iz 91 lokalne samouprave obuhvaćene projektom, među kojima su osim Velike Plane i Smederevo i Smederevska Palanka, sve do 17. jula 2019, a maksimalna vrednost podrške može biti 10.000 evra.

Poziv je podeljen u dve partije vredne po 350.000 EUR – prva je namenjena nezaposlenima koji žele da započnu poslovanje, a budući preduzetnici kojima bude odobreno finansiranje biće u obavezi da finansijski učestvuju u projektu sa 10% od ukupne vrednosti projekta. Na drugu partiju mogu se prijaviti preduzeća registrovana u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018, kojima je potrebna podrška za otvaranje novih radnih mesta, a biće u obavezi da daju gotovinski udeo od 20% od ukupnih troškova projekta.

Exit mobile version