PATOS ove nedelje u Parizu i Beogradu

SMEDEREVO, 18. jun 2019 – Pozorište PATOS ove nedelje nastupa u Parizu i u Beogradu. Po prvi put francuska publika imaće prilike da pogleda 21. juna predstavu Unutrašnja svetla (Inner Lights), Vladislava Nešića, koja je za ovu priliku adaptirana na francuski jezik. Predstava se izvodi u Kulturnom centru Srbije, u centru Pariza, a PATOS je izabran da u ovoj sezoni bude jedan od 38 programa koji će predstavljati savremenu srpsku umetnost i kulturu u Francuskoj.

PATOS je sa ovom predstavom do sada nastupao preko 70 puta na različitim festivalima, i tako pokrenuo svoj program Teatar zatvorenih očiju (Eyes Shut Theatre) – senzorni teatar u okviru kojeg nastaju predstave koje publika doživljava sa povezima na očima.

Istog dana, 21. juna, povodom Svetskog dana muzike, PATOS će izvesti i ulični performans Upali unutrašnje svetlo u okviru zvaničnog programa Pariza povodom obeležavanja ovog datuma. Zajedno sa glumcima pozorišta, u performansu i predstavi nastupa i mladi harmonikaš iz Smedereva Mile Đurđević.

U Beogradu, 23. juna, PATOS nastupa na sceni Malog pozorišta Duško Radović sa predstavom Oliver Tvist, u režiji Milane Matejić. Predstava polaznika dramskih radionica pozorišta, nastupiće u okviru Nacionalne konferencije o drami i obrazovanju, na kojoj se okuplja stručna javnost iz oblasti dramske pedagogije. Predstava Oliver Tvist je završna predstava polaznika dramskih radionica pozorišta PATOS generacije 2016/17.

error: Content is protected !!