Site icon podunavlje.info

„Čelik“ najuspešniji klub na Prvenstvu Srbije u planinarskoj orijentaciji

SMEDEREVO, 17. jun 2019 – Prethodnog vikenda, u okviru manifestacije Dani planinara Srbije, koji su održani u organizaciji PSS i PSK Balkan iz Beograda, na terenima Kosjerića, na lokaciji Skakavačka kotlina, održano je Prvenstvo Srbije u planinarskoj orijentaciji, „Čelik“ je bio najuspešniji klub sa osvojenih sedam medalјa, od kojih su dve zlatne, dve srebrne i tri bronzane.

Na takmičenju je učestvovalo 10 klubova, sa ukupno 30 ekipa. „Čelik“ je na ovom prvenstvu nastupio  sa 9 ekipa, sa 27 takmičara, među kojima je 5 pionirskih. Čelikovi pioniri su na 5 nastupa uzeli 4 medalјe. Zlatnu je osvojila ekipa pionirki: Sofija Nikolić, Milica Vasilјević i Elena Rakić; srebrnu ekipa pionira: Nemanja Vasilјević, Ilija Milutinović i Vuk Gilanović, bronzane pionirke u sastavu: Mina Vučković, Senka Ranković i Anka Ranković, te pioniri:Mihajlo Minić, Sava Veličković i Nikola Tasić. Zapažen nastup je imala i muška seniorska ekipa koja je osvojila titulu vicešampiona države. Ekipa  je nastupila u sastavu:Saša Nikolić, Dejan Ranković i Miloš Karupović. Veteranke, Bilјana Grujić, Danijela Jeremić i Jelena Tasić, pozlatile su se, a veterani su osvojili bronzanu medalјu. Ekipa veterana bila je u sastavu: Branko Grujić, Dragutin Jeremić i Štefan Riling. Tako je“ Čelik“, i ovom nastupom, pokazao da je vodeći klub u ovoj oblasti u Srbiji.

U okviru Dana planinara Srbije, „Čelik“ je nastupao i na planiranim pešačkim turama. Klub je sa 8 članova učestvovao na najdužoj stazi, dužine 19 km, na relaciji Vodopad Skakavac – Crni vru 1.096 mnv na Divčibarama – Vekiki Konzomor 1.007 mnv, Mali Konzomor 871 mnv – selo Mionica sa oko 800 m uspona. Bila je ovo zahtevna staza, zahtevnija nego uobičajeno, pre sveza zbog izuzetno visokih spolјašnjih temperatura. Pored pešačkih tura, članovi kluba, vodiči, bili su uklјučeni u programe usavršavanja i razvoja vodičke službe.

Član PSK „Čelik“ Nebojša Milovanović učestvovao je na zahtevnom ultramaratonu u Nemačkoj, poznatijem po nazivu “Solomon Cugšpic“ (Zugspitz ultratrail). Na maratonu je bilo 2.500 maratonaca iz 50 zemalјa. Start je bio kod mesta Grejnau na 750 mnv, a cilј na 2200 mnv.  Staza duga 102 km imala je ukupnih uspona od 6.000 m. Nebojša je ovu stazu prošao za 15 sati 17 minuta i 29 sekundi, prosečno 6,67 km/čas, zauzevši 296 mesto, među onima koji su završili maraton, a mnogima to nije pošlo za rukom. Sam prolazak ovog maratona je veliki uspeh, za Nebojšu i PSK Čelik.. 

Fotografije su iz arhive članova kluba

Exit mobile version