Počeo 4. Memorijal Zoran Popović Pop, takmiči se 28 ekipa

SMEDEREVO, 15. jun 2019 – Sinoć je na terenu Veslačkog kluba u Smederevu otvoren četvrti Memorijalni turnir Zoran Popović Pop. Otvorila ga je Jovana Popović, Zoranova starija ćerka, zahvalivši se publici u ime porodice što je došla da isprati početak memorijala.

Nadam se da ćete i narednih večeri dolaziti jer će turnir, zahvaljujući ogromnom interesovanju fudbalera, potrajati. Zahvalni smo ekipama što su se odazvale u ovolikom broju,  kao i Gradskom fudbalskom savezu što se pridružio organizaciji, i svim prijateljima turnira.Ovo je četvrta godina i nadam se da će ta tradicija da se nastavi“, rekla je Jovana.

Novinar Sportskog žurnala Radoje Glišić  podsetio je na fudbalsku karijeru Zorana Popovića Popa, rekavši da je od malih nogu bio opčinjen fudbalom i da mu je taj sport obeležio život.

Zoran je igrao u podmlatku Crvene Zvezde, njegov talenat zapazili su u vrhu srpskog fudbala. Nažalost, bolest ga je i tada vratila u Smederevo gde je nakon lečenja nastavio karijeru. Branio je boje mnogih klubova,a potom je i kao trener bio uspešan. Proleter iz Vranova uveo je do tada u najviši rang – zonu Dunav. Na klupi tog kluba ostao je do poslednjih dana svog kratkog života“, rekao je Glišić i podsetio da je po odluci Gradskog veća Smedereva 2016. godine stadion u Vranovu dobio ime Zoran Popović Pop.

Prethodne tri godine ovaj memorijal je i organizovan u Vranovu, a evo ove godine po prvi put na ovom prelepom i renoviranom terenu kraj Dunava nastavlja se tradicija. Pop je to zaslužio i masovnost ovog turnira to dokazuje“, kazao je Glišić.

Minutom ćutanja svi prisutni odali su počast Zoranu Popoviću Popu. Početnim udarcem sa centra terena, koji je simbolično izveo Matea Milenković,  Zoranov bratanac, usledilo je takmičenje.

Za turnir se prijavilo čak 28 ekipa. Pri izvlačenju parova raspoređene su u sedam grupa po četiri ekipe. Sinoć je odigrano prvih šest utakmica. Publika je, sudeći po onome što je prikazano na terenu, mogla da se uveri da je reč o kvalitetnim igračima što obećava dobar turnir.

Memorijalni turnir u znak sećanja na Zorana Popovića Popa nastavlja se večeras na terenu kod Veslačkog od 19 časova do 23 i 30. Na programu je šest utakmica.

Podsećamo, nagradni fond iznosi 300.000 dinara. Pobedničkoj ekipi pripašće 200 000, drugoplasiranoj 60 000, dok je za treće mesto predviđeno 40 000. Osim novčanih nagrada organizatori su pripremili i pehare za najbolje ekipe i pojedince i zahvalnice.

Utakmice se, osim u slučaju kiše, igraju svake večeri.


error: Content is protected !!