Besplatna letnja škola programiranja u SKIP centru

BEOGRAD, 13. jun 2019 – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i ove godine, u saradnji sa Vladom Republike Koreje, od 1. do 26. jula organizuje besplatnu letnju školu programiranja i korejske kulture u Srpsko-korejskom informatičko pristupnom centru (SKIP centar).

Mladi predavači, koji su završili renomirane IT fakultete u Seulu, gradu koji je svetski simbol visokotehnološkog razvoja, održaće u Beogradu besplatne obuke iz dve IT oblasti, i to veb-programiranja i „Pajtona“ (Phyton).

Časovi veb-programiranja i „Pajtona“ će se održavati na engleskom jeziku svakog radnog dana i trajaće po dva sata, dok je za korejsku kulturu predviđen dvočas tri puta nedeljno.

Polaznicima su na raspolaganju laptop računari SKIP centra, koji je i poznat kao savremeno-tehnološki opremljen prostor pogodan za interaktivan rad.

Zainteresovani građani moći će da se prijave i na specijalni kurs korejske kulture, gde će polaznicima kroz zanimljiv sadržaj biti prezentovana bogata istorija i tradicija te zemlje, ali i moderni popularni pravci njenog razvoja oličeni u talasu savremene popularne muzike, u svetu poznatog i uticajnog K-popa.

Prošle godine besplatnu letnju školu programiranja u SKIP centru, u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, uspešno je završilo oko 700 građana.

Zainteresovani za programiranje i kurs korejske kulture mogu se prijaviti putem linka do 25. juna, objašnjava se u saopštenju.

Foto: http://skipcentar.rs

error: Content is protected !!