Ekipa iz Smedereva u Boru brani trostruku titulu

SMEDEREVO, 10. jun 2019 – Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije (SPIKS) organizuje „SENI – 27. Republičke sportske igre paraplegičara (RSI)“ u Boru od 12. do 14. juna, najavio je za Podunavlje.info Duško Savić, predsednik sportske komisije.

Na igrama će učestvovati 19 timova iz Srbije i četiri ekipe iz bivših jugoslovenskih republika – Slovenije, BiH, Makedonije i Crne Gore.

 “Trostruki prvak ovih igara, smederevska ekipa udruženja paraplegičara, i ove godine će učestvovati sa 15 takmičara i očekujemo dobre rezultate”, poručio je Savić.

Takmičenje će se odvijati u pet sportova – atletika (bacačke discipline tromeč kugla, koplje, disk), stoni tenis, streljaštvo, šah i pikado.

Pokrovitelj ovih igara je Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, a glavni sponzor je SENI, kompanija koja se bavi proizvodnjom i prometom sanitarnih sprava i opreme za osobe sa invaliditetom.

Na zvaničnom plakatu ovogodišnjih igara je Jelena Pantović, najbolji strelac iz Smedereva sa svojom ćerkicom na prošlogodišnjim igrama.

error: Content is protected !!