Site icon podunavlje.info

Planinari „Čelika“ i „Jasenice“ zajedno se pripremaju

SMEDEREVO, 9. jun 2019 – PSK „Čelik“ i POSK „Jasenica“ održali su zajednički trening na obroncima Deliblatske peščare. Na skupu je bilo 60 članova oba kluba, da bi nakon treninga, na prostoru Šlјunkare u Kovinu, bila izvršena analiza, za predstojeće trke u nastavku sezone.

Sledećeg vikenda, na terenima Kosjerića, održavaju se tradicionalni dani planinara Srbije. Članovi „Čelika“ učestvuju u planinarskim pešačkim turama i na Prvenstvu Srbije u planinarskoj orijentaciji. „Čelik“ brani dve titule iz prethodne godine.

U organizaciji PK “Ozren“ iz Sokobanje organizovana je proteklog vikenda regionalna planinarska akcija “Sesalačka pećina 2019“, koja je okupila  oko 300 planinara iz više od 20 planinarskih klubova i društava, a među njima su bili i članovi smederevskog „Čelika“, njih 19. Za oko šest sati pešačenja, pređeno je oko 15 kilometara, visinske razlike 750 metara.

Na kraju, član PSK „Čelik“, takmičar u orijentaciji i maratonac Nebojša Milovanović, inače predsednik Komisije za orijentiring i planinarsku orijentaciju kluba, predstojećeg vikenda biće učesnik ultra planinarskog maratona. Trka se odvija u Nemačkoj, gradu Grinau, a staza je duga 102 kilometra sa 6.000 metara uspona.

Fotografije članova kluba

Exit mobile version