Nančin memorijal osvojili juniori Smedereva

SMEDEREVO, 8. jun 2019 – U organizacija KK Smederevo 1953 održan je treći Memorijal „Ivan Nančevski Nanča“ u spomen na nekadašnjeg košarkaša ove ekipe i još nekoliko klubova, kao i član mlade reprezentacije Makedonije, koji je pre tri godine, u dvadeset sedmoj godini, tragično izgubio život.

Ove godine nadmetali su se juniori Požarevca, kragujevačkog Radničkog, Despota iz Smedereva i mladi košarkaši Smedereva 1953.

U prvom meču Smederevo je bilo uspešnije od sugrađana, Despota, rezultatom 60:47. Drugi susret protekao je u dominaciji Radničkog, za ubedljivu pobedu na Požarevljanima – 76:43. U revijalnom meču Nančinih drugova i prijatelj, nekadašnji košarkaški asovi podsetili su na svu lepotu igre pod obručima.

U borbi za treće mesto, boljom završnicom ekipa iz Požarevca je bila uspešnija od Despota sa 75:69. U finalnom susretu, mladi košarkaši Smedereva bili su bolji od kragujevačkog Radničkog rezultatom 80:77. U pobedničkom timu su i najbolji igrač i strelac – Danilo Novosel i Aleksandar Tešić – i njima je pehare brat predao Nančin brat Saša. Pobednički prelazni pehar, kapitenu Smedereva Stevanu Jovanoviću uručio je Nančin otac Zoran.

Aktuelni trener Pelistera iz Bitolja Zoran Todorović, na čiju inicijativu je organizovan prvi Memorijal, koji je, evo, postao tradicionalan, dres ovog kluba, u kome je i Nanča bio član, predao je njegovom ocu Zoranu Nančeskom, u trenutku punom emocija.

Foto: R.G.

error: Content is protected !!