Velikoj Plani 4 miliona dinara za rekonstrukciju vodenice na Moravi

VELIKA PLANA, 7. jun 2019 – Opština Velika Plana je sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija potpisala ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije objekta „Vodenica“ na Moravi. Ministarstvo se obavezalo da učestvuje sa 4 miliona dinara, a rok za završetak je 6 meseci.

Reč je o objektu na mostu preko Morave, na jednom od njegovih pilona, a koji je tu donet sa druge lokacije i adaptiran za ugostiteljsku delatnost. Pored same vodenice, Opština Velika Plana ima 33 ara placa, tako da to pruža dodatne mogućnosti za upoptunjenje turističke ponude kada vodenica bude obnovljena.

Projekat je urađen, novac odobren, a i lokalna samouprava će, po rečima Igora Matkovića, predsednika Opštine Velika Plana, takođe učestvovati sa sredstvima za njegovu realizaciju. Ideja je da se prilikom restauracije zadrži autentičan izgled objekta, ali i da se osavremenjavanjem enterijera i njegovim opremanjem i pokrivanjem terase, kako bi se proširio kapacitet, omogući adekvatna ponuda u skladu sa savremenim standardima u oblasti turizma i ugostiteljstva.

Foto: velikaplana.rs

error: Content is protected !!