Nagrada za trud, ali i obaveza da se i dalje radi na razvoju pristupačnosti

SMEDEREVO, 4. jun 2019 – Vest o tome da je Grad Smederevo nagrađen od strane Zaštitnika građana predstavlja i priznanje za zalaganje i trud koji su predstavnici Gradske organizacija gluvih i nagluvih Smederevo, uz podršku Grada, uložili u razvoj informaciono-komunikacione pristupačnosti za gluve i nagluve osobe, saopšteno je danas portalu Podunavlje.info povodom informacije da je Smederevo jedan od nagrađenih gradova koji su u 2018. najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti.

“Imali smo to zadovoljstvo da zajedno sa predstavnicima Grada ugostimo članove Konkursne komisije za dodelu nagrade jedinicama lokalne samouprave i da sa njima obiđemo ustanove u kojima su ugrađene indukcione petlje za amplifikaciju govora i prostorije naše organizacije u okviru koje se realizuje Prevodilački servis za znakovni jezik koji je finansiran od strane Grada Smedereva”, navodi se u informaciji sekretara Gradskog saveza socijalno humanitarnih organizacija grada Smedereva, Ivane Gvozdenović, koja je i prevodilac za znakovni jezik.

“Nagrada predstavlja motiv, ali i obavezu da zajedno sa lokalnom samoupravom  u narednom periodu radimo još više na razvoju svih oblika pristupačnosti“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Gradska organizacija gluvih i nagluvih Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!