Veliko slavlje smederevskih rukometaša

SMEDEREVO, 2. jun 2019 – Rukometni klub Smederevo proslavio je večeras veliki uspeh – plasman u Super B ligu, uz muziku i vatromet. U prisustvu igrača svih selekcija, kojih je u ovoj sportskoj organizaciji oko 130, i prijatelja kluba iz Smedereva i šire, zaslužnima su uručene plakete u Paviljonu Smederevske tvrđave.

Tom prilikom, predsednik kluba, Nenad Martić, pored ostalog, istakao je i aktuelni uspeh generacije 2006. koji su danas završili učešće na prvenstvu Srbije i osvojili visoko, četvrto mesto, čestitajući Partizanu, koji je prvi, u prisustvu jednog od najboljih igrača svih vremena Smedereva i Partizana, Nenada Maksića.

„Ovo je veliki uspeh, kako za ekipu, mislim i za ovaj grad i za sve ljude koji vole naš klub i rukomet“, rekao je Martić, zahvaljujući se svima na izuzetnom uspehu, posebno ljudima iz kluba i svojoj porodici.

Prigodnom slavlju prisustvovali su i predstavnici Veslačkog i Jedriličarskog kluba Smederevo, od svih pozvanih sportskih kolektiva u Smederevu, kao i član Gradskog veća zadužen za sport, Saša Branežac, kome je, pored svih zaslužnih za uspeh ulaska u viši rang takmičenja, takođe uručena plaketa.

„Ovo je poseban vikend za smederevski sport, plasman Rukometnog kluba, a danas je i Fudbalski klub matematički obezbedio ulazak u viši rang. Ovo je prava senzacija za rukomet, jer je pre samo nekoliko godina klub doživljavao najteže dane od svog postojanja, a sada pričamo o Prvoj ligi. To je veliki uspeh, koji dugujemo, pre svega, prvom čoveku kluba, Nenadu Martiću, ali i svima koji su učestvovali u plasmanu. Mi, Smederevci koji volimo sport,  danas smo srećni i ponosni“, poručio je Branežac.

On je, u izjavi za Podunavlje.info, najavio da je lokalna samouprava spremna da uloži napor i pronađe način da se regulišu finansijske obaveze prema Rukometnom klubu Smederevo, prilikom organizacije završnice finala Kupa Srbije u rukometu, uključujući i Međunarodni rukometni turnir „Smederevski trofej“, kao sportsku manifestaciju od posebnog značaja za Smederevo, čije sufinansiranje ove godine nije prepoznala Komisija za sport.

„Tako nešto nijedan grad ne bi propustio i može da bude srećan što je domaćin jednog međunarodnog spektakla kao što je Rukometni trofej Smederevske jeseni“, zaključio je u izjavi za Podunavlje.info član Gradskog veća resorno zadužen za sport, Saša Branežac.

Proslavi u Tvrđavi je prethodila revijalna utakmica sa selekcijom Prve lige Centar. Rezultat nije bio u prvom planu, pa ipak Smederevo je bilo to koje je bilo ubedljivije. Bilo je u jednom momentu i 9-10 golova razlike za domaće slavljenike, da bi na kraju na semaforu ostalo zapisano 33:30 za Smederevo.

A onda je usledilo ono zbog čega su mnogi došli da pogledaju ovaj meč – Smederevcima su uručene medalje i pehar namenjen šampionu Prve lige Centar, od naredne jeseni novom članu Super B lige.

Medalje je prvacima uručio Zoran Mikić, član Takmičarske komisije Rukometnog saveza Srbije, a pehar su dobili iz ruku Dejana Vukićevića, člana Upravnog odbora Rukometnog saveza Beograda.

Pehar u rukama, slavlje na parketu i na tribinama, koje se potom preselilo u Tvrđavu.

error: Content is protected !!