Site icon podunavlje.info

Nagrađeni učenici i njihovi nastavnici iz Podunavskog okruga

SMEDEREVO, 1. jun 2019 – Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug danas je nagradilo diplomama i vrednim knjigama učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto na okružnom nivou takmičenja iz književnosti (Književna olimpijada) i na okružnom nivou takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture. Pohvaljeni su i nagrađeni i njihovi nastavnici.

Svečani skup povodom završetka takmičarskog ciklusa organizovan je danas u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, a prisutnima se obratila Miljana Kravić, član Uprave Društva za srpski jezik i književnost Srbije.

“Ovo je šesto okupljanje našeg strukovnog udruženja, sa kojeg šaljemo najvažniju poruku našim dragim učenicima – znanje je najveće oružje koje nam niko ne može oduzeti. Društva za srpski jezik i književnost Srbije je jedino strukovno udruženje nastavnika koje organizuje dva velika masovna takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola. Takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture ove godine je, po 29. put, održano u Tršiću i Književna olimpijada koja se ove godine po sedmi put održala u Gimnaziji u Sremskim Karlovcima”, rekla je Kravić koja je nakon toga na kratkoj prezentaciji predstavila statistički prikaz nastupa učenika na takmičenjima, a zatim najuspešnijima uručila nagrade – diplome i vredne knjige izdavačkih kuća “Laguna” i “Kreativni centar”.

Kako se čulo, ovo strukovno udruženje želi da populariše i afirmiše najkvalitetnije rezultate u nastavi srpskog jezika i književnosti i da javno pohvali znanje, rad, zalaganje i entuzijazam koje su učenici i nastavnici Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane iskazali na takmičenjima Društva za srpski jezik i književnost Srbije.

U muzičkom dela programa nastupio je daroviti mladi harmonikaš Milan Lazić, učenik četvrtog razreda Srednje muzičke škole “Kosta Manojlović” u Smederevu, a potom su učenici OŠ „Branko Radičević“ iz Lugavčine odigrali pozorišnu predstavu „Doktorka na selu“. Adaptaciju teksta zavičajnog pisca Živorada Žike Lazića priredila je nastavnik Jelena Živančević Vukašinović, a predstavu su režirale nastavnice Jasmina Vučković i Danijela Stokić.

Foto: podunavlje.info

Exit mobile version