Svečani skup za nagrađene učenike iz srpskog jezika i književnosti

SMEDEREVO, 31 maj 2019 – Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug organizuje ove subote u podne u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo tradicionalni skup povodom završetka takmičarskog ciklusa.

Tom prilikom Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug nagradiće diplomama i vrednim knjigama učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto na okružnom nivou takmičenja iz književnosti (Književna olimpijada) i na okružnom nivou takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture. Takođe, biće pohvaljeni i nagrađeni nastavnici koji su učenike vredno pripremali za takmičenja učeći ih da vole književnost i da neguju srpski jezik, pravopis i jezičku kulturu.

Na taj način ovo strukovno udruženje želi da afirmiše najkvalitetnije rezultate u nastavi srpskog jezika i književnosti i da javno pohvali znanje, rad, zalaganje i entuzijazam koje su učenici i nastavnici Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane iskazali na takmičenjima Društva za srpski jezik i književnost Srbije.

U okviru programa učenici OŠ „Branko Radičević“ iz Lugavčine odigraće pozorišnu predstavu „Doktorka na selu“. Adaptaciju teksta zavičajnog pisca Živorada Žike Lazića priredila je nastavnik Jelena Živančević Vukašinović, a režiju potpisuju nastavnice Jasmina Vučković i Danijela Stokić.

Foto/ilustracija: pixabay.com + logo Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug

Skorašnji članci

error: Content is protected !!