Site icon podunavlje.info

Protest taksista SITAB-a u ponedeljak, najavljena blokada saobraćaja

BEOGRAD, 31. maj 2019 – Obaveštavamo sve vozače iz Smedereva, Smederevske Palanke, Velike Plane i Kovina i sve druge koji ovo čitaju a koji putuju u Beograd, da je Strukovno udruženje taksi preduzetnika Beograda (SITAB) najavilo protest za ponedeljak,  3. jun u 11 časova.

Kako je saopšteno, protest će trajati od 3. juna do ispunjenja zahteva, ili dok organizatori protesta ne dobiju pisane garancije da će se Zakon sprovoditi.

Oni su se na ovakav korak odlučili iz protesta zato što, kako tvrde, Kargo sa svojih 1700 vozila radi u suprotnosti sa zakonom. U saopštenju se navodi da je SITAB je poslao više od stotinu dopisa nadležnim  organima tražeći primenu zakona, a da su im Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo za lokalnu samoupravu dali nedvosmislen odgovor da je primena zakona u nadležnosti lokalne samouprave.

“Zbog pasivnosti grada i države na sprovođenju zakona i okretanja glave na nezakonito organizovanje javnog prevoza, prinuđeni smo da organizujemo protest”, navodi SITAB u današnjem saopštenju i poručuje da je cilj protesta da se ukaže državnim organima da se zakon krši, da lokalna samouprava  mora da sprovodi zakon, da inspekcija treba da svakodnevno vrši kontrolu i sprovodi zakon, kao i da je paradoksalno je da na ulici traže sprovođenje Zakona.

Protest taksista SITAB-a biće organizovan ispred Narodne skupštine Republike Srbije i Skupštine grada Beograda blokadom saobraćaja na obe kolovozne trake, pa preporučujemo vozačima da izbegnu centar grada.

Foto/ilustracija: pixabay.com + SITAB logo

Exit mobile version