Svetski dan borbe protiv multiple skleroze

SMEDEREVO, 29. maj 2019 – Svetski dan borbe protiv multiple skleroze biće danas u podne obeležen u Beogradu, kada će u Opštini Stari grad program započeti prikazivanjem filma MS platforme Smederevo „Moj MS život bez terapije“. U Smederevu će ovaj dan biti obeležen kada i jeste – sutra, 30 maja, u 18 sati  na centralnom gradskom trgu, a potom je predviđeno da se sve nastavi u koncertnoj sali Centra za kulturu u 19 časova, gde treba da bude održano kulturno zabavno veče.

Kako kažu oganizatori, oni koji dođu na Trg biće u prilici da čuju nešto o multiploj sklerozi, nedostatku lekova za ovu bolest u Srbiji… „I da se družite sa nama. Videćete, zabavna smo ekipa! :)“.

„Zbog toga smo napravili ovu manifestaciju, kao prvu promociju rada našeg Udruženja, kako bismo time obavestili sve obolele u Smederevu, kojih prema našim podacima ima 140, da imaju gde da dođu po savet i druženje i obavestili javnost o problemima koje imamo. Pozvali smo na druženje i rukovodstvo Grada, zdravstvenih ustanova i Apotekarske ustanove jer smatramo da oni mogu da nam pomognu, svojim znanjem, autoritetom i savetima, da se naše Ustavom zagarantovano pravo na lečenje lakše ostvari“, navodi se u saopštenju MS platforme Smederevo

error: Content is protected !!