Na današnji dan… SARTID pobednik Kupa!

SMEDEREVO, 29. maj 2019 – Na današnji dan 1991. godine Crvena zvezda je u Bariju osvojila Kup šampiona Evrope, a na isti dan, 12 godina kasnije, SARTID je u Beogradu pobedio Crvenu zvezdu i postao pobednik Kupa Srbije i Crne Gore! Datum isti, moglo bi se reći, za oba kluba istorijski.

Utakmica 29. maja 2003. godine odigrana je na stadionu Partizana. Šansi gotovo da i nije bilo iako su pre meča imena u sastavu Sartida, kakva su ona Bogdanovića, Mirosavljevića, Pantelića, Mudrinića, Žilića… i s druge strane onih u Zvezdi, za koju su tada igrali Vidić, Basta, Bošković i Pjanović, obećavala nešto sasvim drugo. Posle 90 minuta, dakle, nije bilo golova, a najbolje šanse imali su Branko Bošković, koji je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola i Mladenović, čiji je šut iz prekida odbranio golman Žilić. S druge strane, Sartid nije ozbiljnije pripretio golu… Sve do 110. minuta. A tada…

Marko Pantelić je postigao taj jedini gol, vredna titule osvajača Kupa, kada je sa ivice šesnaesterca, kako je to već on znao, udario po fudbalu spoljnom. Lopta je liznula prečku i odbila se iza linije Zvezdinog gola, na iznenađenje golmana Ranđelovića, pa i svih na stadionu. Nastalo je neopisivo slavlje navijača Smederevaca, u ogromnoj manjini na zdanju koje se tad zvalo Stadion JNA, a koje se nekoliko sati potom prenelo na ulice Smedereva i na plato Centra za kulturu, gde su pobednici Kupa dočekani, o čemu svedoče snimci Miloša Svilara.

error: Content is protected !!