Aleksandar Filipović brani boje Srbije na EP u Lucernu

SMEDEREVO, 29. maj 2019 – Evropsko prvenstvo u veslanju počinje u petak, 31. maja u Lucernu. U reprezentaciji Srbije na ovom šampionatu nastupa i veslač Smedereva Aleksandar Filipović.

On će u skifu pokušati da se domogne što boljeg plasmana. Posle zimskih priprema, odličnog rezultata na ergometrima i zlata osvojenog na međunarodnoj regati u Italiji, Filipović ovaj šampionat dočekuje, nankon priprema na Plivskom jezeru, u odličnom raspoloženju.

Aleksandar Filipović

– Pripreme na Plivskom jezeru, koje su trajale 15 dana, prošle su odlično i u dobroj sam formi. Mislim da bi plasman u finale biti fantastičan uspeh jer je konkurencija u skifu jaka, čak sedmorica veslača se bore za medalju. Nedostaje samo još veslač sa Novog Zelanda pa da bude Svetsko prvenstvo.

Tokom priprema Filipovićev skif je ostvarivao dobra vremena, ali kako Filipović ističe to ne može da bude merilo.

– Trening je jedno, a trka sasvim drugo. Mnogo će zavisiti od žreba. Do sada je prijavljeno 25 čamaca. Tačan broj će se znato u četvrtak. Od rivala koje poznajem tu su Damir Martin iz Hrvatske, Ondrej Osinjak iz Češke, skifisti Nemačke, Litvanije i Velike Britanije.

Trebalo je da na ovom šampionatu učestvuje i Veselin Savić ali je on morao da propusti nastup u Lucernu zbog zdravstvenih problema.

Šampionat u Lucernu počinje u petak, kvalifikacionim trkama, istog dana su repesaži, a u subotu se voze polufinala. Finalna nadmetanja na programu su u nedelju, saopšteno je danas iz Veslačkog kluba Smederevo.

Foto: VK Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!