Site icon podunavlje.info

Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje

SMEDEREVO, 28. maj 2019 – Grad Smederevo i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samošljavanje u 2019. godini.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 200.000 dinara, odnosno 220.000 u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 240.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos na teritoriji grada Smedereva.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja na teritoriji JLS Smederevo. Ukoliko se više nezaposlenih udruži, u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju od 200.000 dinara, odnosno 220.000 u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 240.000 dinara u slučaju kada su podnosioci zahteva osobe sa invaliditetom.

Javni poziv je otvoren do 28.06.2019. godine, a detalje možete da vidite OVDE.

Exit mobile version