Smederevski atletičari s pregrštom medalja iz Beograda i Petrovca na Mlavi

SMEDEREVO, 27. maj 2019 – Veterani Atletskog kluba Smederevo, Verica Disić, Snežana Janković i Radomir Dabić, osvojili su sedam medalja na 18. Državnom prvenstvu za veterane, koje je održano u Beogradu. Dan ranije, održana je ulična trka u Petrovcu na Mlavi i ukupno su osvojena četiri zlata i toliko pehara, pet srebrnih i tri bronzane medalje, saopšteno je danas.

U Beogradu je Verica Disić osvojila 2 zlatne medalje u trkama na 200 i 400 metara, kao i Snežana Janković – dve zlatne medalje u trkama na 100 i 800 metara.  Radomiru Dabiću je pripala srebrna medalja na 3000 metara. I u štafeti, 4×100 metara osvojena su zlata, štafeta je bila u sastavu: Snežana Janković i Verica Disić iz Smedereva, Svetlana Šakotić iz Novoga Sada i Mara Radulović iz Subotice.

U Petrovcu su zlatne medalje i pehari pripali Anastasiji Tomić, Marku Stankoviću, Mateji Radojeviću i Jovani Stanković. Druga mesta su osvojili Mila Đekić, Nikola Dragutinović, Anđela Tomić, Sergej Čuljković i Klara Ribak, a treća Valentina Janković, Aleksa Marković i Rastko Panajotov.

Smederevske atletičare 1. i 2. juna očekuje prvenstvo Srbije za starije pionirke i pionire u Sremskoj Mitrovici.

error: Content is protected !!