Čelik za dva dana osvojio 17 medalja

SMEDEREVO, 26 maj 2019 – Prethodnog vikenda održano je četvrto kolo u Ligi planinarske orijentacije na terenima Avale sa startom i cilјem kod planinarskog doma Čarapićev brest. PSK “Čelik“ je učestvovao sa 10 ekipa od pionirskih do veteranskih, ukupno 31 takmičar, i osvojio 9 medalјa: 5 zlatnih, 3 srebrne i jedna bronzana, i tako se učvrstio na prvom mestu lige u Planinarskoj orijentaciji.

Najviše raduju pobede najmlađih, pre svih pionirki i pionira. Druga Čelikova ženska pionirska ekipa je pobedila , u sastav: Marta Trajković, Anja Manojlović i Elena Rakić, dok je prva koju su činile Sofija Nikolić, Senka Ranković i Mina Vučković, bila druga. Kod pionira je pobedila Čelikova prva ekipa, Nemanja Vasilјević, Ilija Milutinović i Sava Veličković, dok je druga, Lazar Milutinović, Mihajlo Minić i Konstantin Jocovi,ć osvojila srebrnu medalјu. Pobednički pehar osvojila je i prva Čelikova seniorska ekipa koja je nastupila u standarnom sastavu: Saša Nikolić, Drjan Ranković i Miloš Karupović. Ženska seniorska ekipa , Teodora Milutinović, Marija Trajković, Jelena Živojinović i Bilјana Aranđelović, bila je treća. Zlatne medalјe osvojila je i ženska veteranska ekipa, Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujić i Danijela Jeremić. Čelikovu nisku uspeha zaokružile su muške veteranske ekipe. Druga veteranska, Dragan Nikolić, Branko Grujić i Štefan Riling, osvojila je zlatnu, a prva srebrnu medalјu. Prva ekipa je bila u sastavu: Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Dragan Tasić. Pored 5 pehara za pobednike u kategorijama, Čelik je kao najmasovniji klub na ovom takmičenju, koje se odvija u okviru Majskih sportskih dana pod nazivom  Memorijal “dr Vladimira Kovačevića“, osvojio i veliki pehar organizatora takmičenja.

U organizaciji PSK “Avala“, u okviru majskih sportskih dana, održano je i takmičenje u okviru 4. kola OLS (Orijentiring lige Srbije).  Redovno kolo održano je kao sprint varijanta na terenima Šumice u Beogradu. Osvojene su 4 zlatne medalјe, dve srebrne i dve bronzane medalјe, i ovde posebno raduju medalјe najmlađih – u kategoriji M12 zlatna Ilije Milutinovića i srebrna Lazara Milutinovića. U kategoriji Ž14 zlatnom se okitila Sofija Nikolić, koja još uvek ima pravo nastupa za Ž12. Bronzanu medalјu osvojio je i Nemanјa Vasilјević u kategoriji M16. Medalјama su se okitili i to zlatnim i Jelena Živojinović i Saša Nikolić. Ostale dve medalјe pripadaju starijim takmičarima, Bilјani Grujić bronzana, a Branku Grujiću srebrna. Čelik se zadržao na trećem mestu lige i ozbilјno preti da ugrozi drugo mesto Jasenici iz Smederevske palanke. Za sada je čvrsto na prvom mestu Pobeda iz Beograda. 

Tako je Čelik u dva dana takmičenja, u četvrtim kolima liga u POT i OLS osvojio 17 medalјa: 9 zlatnih, 5 srebrnih i 3 bronzane. Raduje da je polovinu ovih medalјa osvojeno od pionira kluba.

U organizaciji PK “Šilјak“ iz Bolјevca održana je tradicionalna akcija, koja je ove godine imala i republički karakter, pod nazivom “Dani jorgovana Tupižnica“. Na akciji je učestvovalo  16 planinara PSK “Čelik“, a oOvaj vikend je iskorišćen i za odlazak na zimski uspon na najviši vrh Šar planine, na Titov vrh (Turčin) 2747 mnv. Grupa od 15 planinara u zahtevnim uslovima, po snegu ali lepom sunčanom danu, na nekadašnji dan Mladosti ostvarila je zimski uspon na ovaj vrh. Tura u dužini 25 km, savladana je za 8 sati aktivnog pešačenja. Sledećeg dana, radi treninga, urađen je uspon na Vodno. Tura dužine 20 km, od Skopja do Vodna, trajala je 5 sati, a po povratku planinara, biće više i detalјnijih informacija.

Fotografije su iz arhive članova kluba

error: Content is protected !!