Deset Čelikovih medalja za dva dana

SMEDEREVO, 20. maj 2019 – Članovi PSK „Čelik“ učestvovali su tokom vikenda na Urban–O–kupu, u okviru kojeg je druga trka bila Prvenstvo Srbije u sprint orijentiringu, i u dva takmičarska dana osvojili deset medalja: četiri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih.

Prva trka, kao i čitavo prvenstvo – u organizaciji SK Medžik Map iz Beograda, bila je u reonu istočno od Sportske arene u Beogradu. Staze u urbanom delu ispresecane zgradama, prolazima, prelazima preko auto puta, parkovima, terenima za sport, dobro koncipirane, imale su dužinu od 1,7 km sa 11 kontrolnih tačaka za najmlađe u ženskoj kategoriji do 6,6 km sa 31 kontrolnom tačkom za elitnu mušku kategoriju. Druga trka, na terenu sličnih karakteristika, održana je zapadno od Arene. Trase staza imale su dužinu od 1,4  km sa 12 kontrolnih tačaka za najmlađe kategorije do dužine 3,2 km sa 25 kontrolnih tačaka za elitnu seniorsku kategoriju.

Čelik je na ovom dvodnevnom takmičenju bio zastupljen sa 26 takmičara od kojih je prvog dana učestvovalo njih devetoro. Drugog dana, na prvenstvu Srbije u sprint orijentiringu, Čelik je bio zastupljen sa 26 takmičara od kojih je trinaestoro dece. Klub je osvojio pet medalja od kojih su dve zlatne i tri bronzane. Posebno raduju bronzane medalje najmlađih u kategorijama do 12 godina, gde su se istakli Milica Vasiljević i Ilija Milutinović.  Zlatne medalje su osvojili Dragan Pavlović i Branko Grujić. U bodovanju obe trke za Urban – O – kup, Čelik je osvojio pet medalja: dve zlatne, jedna srebrna i dve bronzane. Zlatnim medaljama okitili su se Nataša Stanisavljević i Dragan Pavlović, srebrnu Branko Grujić, a bronzane Aleksandar Živojinović i Dragan Nikolić.  Tako je Čelik u ova dva takmičarska dana osvojio deset medalja: četiri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih.

Klub je tokom vikenda organizovao sopstvenu pešačku turu stazama zdravlja oko Smedereva. Ukupno 17 članova kluba se u nedelju uputilo od kluba, ka Ćir Antinoj česmi, odakle blago uzbrdo putem pa stazicom kroz šumu i pored vinograda do vile Obrenovića. Od vile malo asfaltom, pa putevima između njiva i voćnjaka do Zapisa, a odavde do najviše kote Smedereva, do Pavlovice ( 219 mnv). Druženje je nastavljeno i pri povratku, sa ove zanimljive ture, po lepom vremenu,  koja je jednim delom u okviru Smederevske transverzale.

Druga pešačka tura, organizovana je uključenjem u tradicionalnu akciju na Homoljskim planinama pod nazivom  „Stazama Dragutina Tomaševića“  Okupljanje je bilo u selu Bistrica, kod Petrovca na Mlavi, rodnom selu prvog srpskog olimpijca. Akciju je ispred  Doma kulture u Bistrici otvorio predsednim PSS Iso Planić. Grupa od 15 Čelikovih planinara, zajedno sa kolegama iz drugih klubova koji su se obreli na ovoj akciji kremula je na stazu dugu 15 km ili na stazu 10,7 km. Duža staza startovana je u selu Ždrelo i imala je sledeće destinacije: Veliki Vukan 825 mnv, sedlo između Malog i Velikog Vukana,  Lovačka česma,  manastir Reškovica, Lukin kamen 515 mnv,  crkva Svetog cara Konstantina i carice Jelene.  Kraća staza: selo Bistrica – crkva Svetog cara Konstantina. Nakon pešačkih tura bilo je druženje planinara, zahvalnice za učešće, pa povratak kući       

Tekst Branko Grujić, fotografije iz arhive članova kluba.                                    

Skorašnji članci

error: Content is protected !!