Vladimir Batez obišao sportske objekte u opštini Kovin

KOVIN , 16. maj 2019 – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, boravio je danas u radnoj poseti opštini Kovin, gde se upoznao sa razvojem sporta i planovima i projektima, koji će omogućiti dalje unapređenje sportske infrastrukture u toj opštini.

Batez je sa predsednicom opštine Kovin Sanjom Petrović obišao novu, moderno opremljenu Halu za male sportove, čiju izgradnju je finansirala opština, kao i košarkaški teren gde će uskoro početi rekonstrukcija podloge, koju sa 2,5 miliona dinara finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

„Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da sam danas obišao lokalnu samoupravu i sportski savez, koji imaju apsolutno dobro uređen sistem sporta, sa novim pripremljenim projektima u oblasti sporta, što je za svaku pohvalu“, rekao je Batez i naglasio da je u razgovoru sa rukovodstvom opštine kao prioritet delegirana rekonstrukcija sportske hale u OŠ „Đura Jakšić“.

Batez je naglasio da će projekti koji su u toku, a reč je o izgradnji otvorenog bazena i kompleksa otvorenih terena, sigurno dati podsticaj i razvoju sporta i sportskog turizma u opštini Kovin.

„Danas sam u Kovinu obišao i ozbiljan sportski kompleks – Halu za male sportove, praktično kuću sporta sa centrom za borilačke sportove, koja može da posluži za primer celoj državi“, rekao je Batez i pohvalio opštinu Kovin koja je sopstvenim sredstvima finansirala ovaj projekat.

Sekretar Batez posetio je danas i OŠ „Bora Radić“ i Odbojkaški klub „Bavanište“ u Bavaništu, gde je malim odbojkašima na poklon doneo lopte.

„Bavanište je jedno od najvažnijih mesta srpske odbojke sa višedecenijskom tradicijom u ovom sportu, gde tri generacije razgovaraju o odbojci“, rekao je Batez i izrazio uverenje da decu koja danas treniraju odbojku čeka svetla budućnost u našem trofejnom sportu.

On je istakao da postoji višedecenijska potreba za izgradanjom multifunkcionalne dvorane u Bavaništu, jer školska sala nije adekvatna kako za dvoranske sporove, tako i za druge sportske aktivnosti u ovom mestu.

Predsednica Opštine Kovin Sanja Petrović naglasila je da opština ima spremne projekte koji će doprineti daljem razvoju sporta u toj opštini. Kako je navela, prioritetno očekuju podršku za nastavak radova na izgradnji poluolimpijskog bazena na lokalitetu Šljunkara, kao i za sportsku salu u OŠ „Đura Jakšić“, koja je centar svih sportskih dešavanja u toj opštini, a više nije uslovna za korišćenje.

Foto/video: Pres Biro Pokrajinske vlade

Skorašnji članci

error: Content is protected !!