Bojić i Milovanovićeva na međunarodnim takmičenjima

SMEDEREVO, 15. maj 2019 – Dvoje trenutno najboljih strelaca  Smedereva, Dušan Bojić i Jasmina Milovanović, ovog meseca učestvovaće na značajnim međunarodnim takmičenjima – Bojić je u sastavu reprezentacije Srbije vazdušnim pištoljem u kvalifikacijama za Evropsku Ligu mladih u Novom Sadu, a Jasmina Milovanović će se takmičiti na Svetskom kupu u Minhenu vazdušnim i sport pištoljem, saopšteno je danas iz Streljačke družine “Smederevo”. 

Kako je portal Podunavlje.info ranije objavio, u Novom Sadu će od 17. do 19. maja biti održan Regionalni kvalifikacioni turnir zone „Istok“ Evropske lige mladih vazdušnom puškom i pištoljem. U sastavu reprezentacije Srbije pištoljem je naš Dušan Bojić, koji je u ovoj sezoni osvojio bronzanu medalju sa Katarinom Milovanović na državnom prvenstvu u mešovitim parovima za juniore i sa Jasminom Milovanović u kategoriji seniora, i zlatne medalje u kategoriji kadeta na Finalu kupa i Prvenstvu Srbije. Pored Bojića reprezentaciju Srbije pištoljem čine još Jovana Todorović (SK „Novi Beograd Ušće“), Nađa Martinović (SK „Partizan“ Beograd), Jelena Todorović (SD „Aleksa Dejović“ Užice), Zlatomir Marković (SD „Sava-Mesarci“) i Uroš Ivanovski (SD „Novi Sad 1790“). U stručnom štabu je i Bojićev trener Boban Marinković. Srbija će imati i ekipu vazdušnom puškom, baš kao i preostale tri zemlje učesnice Rusija, Ukrajina i Hrvatska. Po dve najbolje selekcije svakim oružjem plasiraće se za finalni turnir, koji će se u oktobru održati u Budimpešti. 

Posle Pekinga, ovogodišnja pobednica Finala Kupa Srbije, Jasmina Milovanović učestvovaće i na Svetskom kupu u Minhenu, koji će se održati od 26. do 31. maja. Kao i na svakom Svetskom kupu u 2019, u svakoj pojedinačnoj disciplini deliće se po dve kvote za Olimpijske igre u Tokiju. Milovanovićeva će nastupiti u obe discipline vazdušnim i malokalibarskim pištoljem. 

Foto: Streljačka družina “Smederevo”

Skorašnji članci

error: Content is protected !!