Kratkoročno kreditiranje poljoprivrednika u Velikoj Plani

VELIKA PLANA, 14. maj 2019 – Opština Velika Plana objavila je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji ove opštine u 2019, godini, a lokalna samouprava subvencioniše kamate na kredite.

Iznos kredita je minimalno 120.000, a maksimalno 500.000 dinara. Period otplate glavnice je 12 meseci, a otplate kamate do 31.12.2019. godine.

Reč je namenskim kratkoročnim kreditima sa fiksnom kamatnom stopom za nabavku repromaterijala za setvu, rezervnih delova, goriva, hrana za životinje, za nosioce registrovanih polјoprivrednih gazdinstava koja su upisana u Registar polјoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom.

Za svaki kredit odobren nosiocima  registrovanih aktivnih polјoprivrednih   gazdinstava na teritoriji opštine Velika Plana, Opština Velika Plana će subvencionisati  kamatu do 7 %  na odobreni iznos kredita.

Visina sredstva kojima će opština Velika Plana subvencionisati kamatu na odobrene kredite iznosi 1.500.000 dinara i za tu namenu obezbeđena sredstva u budžetu Opštine za 2019. godinu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!