Akcija dobrovoljnog davanja krvi u ponedeljak u Smederevu

SMEDEREVO, 12. maj 2019 – Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana i ovog ponedeljka u Centru za kulturu Smederevo, od 10 do 16 časova., a to će ujedno biti i prilika da budu uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi u okviru Nedelje Crvenog krsta.

Takođe u okviru Nedelje Crvenog krsta, smederevski Crveni krst je u subotu organizovao tradicionalnu akciju „Radni vikend na selu“ u Mesnoj zajednici Lipe. Tom prilikom uručena su priznanja za najuređenije domaćinstvo i najbolju ekonomiju, a raspodeljeni su i paketi humanitarne pomoći najugroženijima.

Prvo mesto za najuređenije domaćinstvo osvojila je Sanja Vojinović za veliki voćnjak i plastenik sa jagodama, drugo Miroslava Milosavljević za cvetno dvorište, a treće mesto Nebojša Vujičić za plastenike. U izboru za najbolju ekonomiju prvo mesto je pripalo Savi Stepanoviću, drugo Saši Filipoviću, a treće mesto zauzeo je Bojan Stojković. Komisija za socijalna pitanja, sastavljena od predstavnika Crvenog krsta Smederevo i Mesne zajednice Lipe raspodelila je prehrambene i higijenske pakete za 5 najugroženijih porodica po predlogu mesne zajednice, a Crveni krst Smederevo je uručio zahvalnice najzaslužnijima za realizaciju ove akcije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!