Nedelja Crvenog krsta u Smederevu

SMEDEREVO, 7. maj 2019 – Sutra će biti obeležen Svetski dan Crvenog krsta, a upravo 8. maja počinje i Nedelja Crvenog krsta koja se tradicionalno obeležava organizovanjem brojnih aktivnosti.

Povodom Nedelje Crvenog krsta, koja traje do 15. maja, Upravni odbor Crvenog krsta Smederevo objavio je kalendar aktivnosti.

U sredu, 8. maja planirane su posete Domu za smeštaj starih lica od 10 sati i Ustanovi “Sunce” od 12 časova.

Po programu, u četvrtak, 9. maja, predviđene su aktivnosti sa terenskom jedinicimo „Dr Vladan Đorđević“, izlet volontera do Svilajnca i druženje sa volonterima Crvenog krsta Svilajnac.

Aktivisti Crvenog krsta će u petak, 10. maja posetiti Dečije odeljenje u podne, a pola sata kasnije i „Grudno“ odeljenje, gde će uručiti 100 komada higijenskih paketa, donaciju Crvenog krsta.

Radni vikenda na selu, u Lipama, biće organizovan u subotu, 11. maja od 10 časova.          

U ponedeljak, 13. maja je planirana akcija dobrovoljnog davanja krvi, od 10 do 16 časova, kada će biti i dodela priznanja za višestruke davaoce krvi.

Druženje volontera, aktivista i  penzionisanih radnika  Crvenog krsta Smederevo biće organizovano u utorak, 14. maja od 13 sati u Prihvatilištu Crvenog krsta Smederevo.

Poslednjeg dana obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, u sredu, 15. maja,  od 9 sati, planirano je Opštinsko takmičenje u pružanju Prve pomoći.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!