Nakon kampa, Kup Srbije u trostavu vazdušnom puškom

NOVI SAD/SMEDEREVO, 7. maj 2019 – Na vazdušnom strelištu u Novom Sadu, kako je Podunavlje.info ranije izvestilo, održan je petodnevni kamp perspektivnih strelaca Streljačkog saveza Srbije, u čijem radu je učestvovalo 27 streljačkih talenata iz Srbije. Mladi strelci kadetskog uzrasta vežbali su trostav vazdušnom puškom, disciplinu koja je od prošle godine u razvojnom programu SSS. U kampu su iz Streljačke družine Smederevo bile tri kadetkinje, a u trenerskom timu bio je i Smederevac Nikola Simić. 

Kamp je završen prvim kolom Kupa u gađanju iz trostava vazdušnom puškom (3×20 dijabola). U konkurenciji 22 kadetkinje Smederevke su se plasirale od 17. do 19. mesta: Anđela Radojičić je ubila 562 kruga, Natalija Jovanović 560 krugova, Ivona Bojić 554 kruga. 

Cilj uvođenja nove discipline je da se strelcima kadetskog uzrasta približi tehnika gađanja trostava, kako bi se što lakše prilagodili kada ovu disciplinu počnu da gađaju malokalibarskom puškom, u juniorskom takmičarskom programu. 

Drugo kolo Kupa u trostavu vazdušnom puškom biće održano početkom juna, takođe u Novom Sadu. 

U petak, na strelištu u Sportskoj hali Smederevo biće 7. Smederevski kup u streljaštvu, na kome će se takmičiti po osam najboljih seniora i seniorki koji su to pravo stekli plasmanom u 11. Smederevskoj ligi u streljaštvu. Pojedinačni pobednici lige su Novica Petrović iz ekipe „Juteks“  i Tijana Usanović iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“. Ekipno su trijumfovali „Juteks“ kod seniora i „New Press“ u konkurenciji seniorki.

Foto: Streljački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!