Zeppelin bolji, Zvezda srećnija

SMEDEREVO, 6. maj 2019 – Buran i uzbudljiv mesec je za generacijom 2006/2007 FK Zeppelin. Nakon pobede protiv Atletika iz Beograda (3:0) i izbijanja na drugo mesto Fer-plej lige, usledila je serija jakih turnira na kojima su dečaci Dragana Simonovića potvrdili kvalitet i opravdali očekivanja.

Najpre je održan tradicionalni Uskršnji turnir u Kovinu, na kome su odvojeno nastupale ove dve generacije. Nešto stariji fudbaleri (2006. godište), i pored toga sto nisu bili kompletni, uspeli su da se plasiraju u finale u kojem su poraženi od vršnjaka iz kovinske Sparte.  Na istom turniru za 2007. godište, FK Zeppelin je prijavio dve ekipe. Zeppelin 1 je osvojio pobednički trofej nakon trijumfa u finalu protiv ekipe Voje Gačića iz Pančeva. Zeppelin 2 zauzeo je četvrto mesto, pošto su u polufinalu poraženi od svojih klupskih drugara.   

Novi turnir, za istu generaciju, održan je narednog vikenda u Petrovcu. Ostvaren je još jedan veliki uspeh jer su oba tima osvojila pehar. U konkurenciji 16 ekipa, Zeppelin 1 je ovaj put zauzeo drugo mesto, nakon poraza u finalu od Viktorije iz Kragujevca. Druga ekipa je osvojila bronzano odličje, pošto je u borbi za treće mesto, posle boljeg izvođenja penala, savladala VGSK iz Velikog Gradišta. Zeppelin 2 je u četvrtfinalu bio bolji od beogradskog Rada (2:0), a žreb je hteo da u polufinalu ponovo odmere snage dve ekipe Zeppelina.

Serija jakih utakmica okončana je minulog vikenda učešćem na jednom od najprestižnijih turnira u državi. Deveti po redu Belgrade cup 2019, u kategoriji 2006. godišta, okupio je dvanaest vrlo kvalitetnih ekipa koje su bile raspoređene u tri grupe. Nakon prvog dana, Zeppelin, koji je imao najmlađu ekipu od svih učesnika (polovinu igrača činili su dečaci rođeni 2007. godine), posle sjajnih igara osvojio je prvo mesto u svojoj grupi B, u konkurenciji Radničkog iz Novog Beograda, Rakovice i Žarkova. U grupi A, prvu poziciju zauzela je beogradska Crvena zvezda, a u grupi C kruševački Duel. Loši vremenski uslovi i nešto raniji termin prve utakmice, uticali su da Zeppelin narednog dana, nakon minimalnog poraza od Rada (0:1), dođe u situaciju da se sa Crvenom zvezdom bori za peto mesto na turniru. O snazi turnira svedoči činjenica da su dve ekipe koje su posle prvog dana bile među favoritima za osvajanje trofeja, došle u situaciju da se bore za peto mesto. Međutim, to nije mnogo uticalo na igrače Zeppelina koji su se posle dve nešto lošije utakmice, probudili protiv crveno-belih i diktirali tempo tokom čitavog susreta. Ipak, fortuna je ovoga puta bila potpuno na strani favorizovanih Beograđana. Do pred kraj susreta je bilo 1:1 i

kada su svi na stadionu u Knezevcu bili sigurni da će penali odlučiti pobednika ovog meča, iz jedno kontranapada Beograđani sui bukvalano 30 sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka, postigli pobedonosni gol.

Narednog vikenda, Zeppelin nastavlja takmičenje u Fer-plej ligi.

Skorašnji članci