Site icon podunavlje.info

Čelikov prvi kamp orijentiringa i planinarske orijentacije

RAJAC/SMEDEREVO, 5. maj 2019 – U organizaciji Planinarskog sportskog kluba „Čelik“ organizovan je prvi kamp orijentiringa i planinarske orijentacije. Šestodnevni kamp je održan na terenima Rajca, sa smeštajem u planinarskom domu „Čika Duško Jovanović“.

Zbog kišnog vremena, umesto izlaska na teren, prvog dana je rađeno u sali, na teoretskom delu orijentiringa i planinarske orijentacije, da bi drugog dana, posle procene vremenske situacije, odlučeno da se krene u tri grupe, na bazi karte 1:25000, ka vrhu Rajca. Trećeg dana kampa odlučeno je da se ide ka Debelom brdu i izvede trening sa obeleženim kontrolama, da  bi tek četvrti dan počeo lepšim vremenom, pa je organizovana orijentiring trka u reonu Debelog brda. Najzad, petog  je osvanuo sunčan i obećavajuće lep dana.  Postavljeno je 6 kontrolnih tačaka za planinarsku orijentaciju, sa dužinom od 3,5 km. Deca su išla u timovima po dva takmičara, a odrasli pojedinačno. Svi su pronašli sve kontrole, a analiza na ekranu posle trke ukazale na preciznost kretanja na stazi.

Poslednjeg dana sabrani su  utisci i proglašeni najbolјi dnevnici učesnika. Na postolјu za najbolјe bilo je svih osam autora i vlasnika dnevnika, koji su primili zaslužene nagradice. Na postolјu su bili: Melanija Živojinović, Vasilije Vujić, Anja Radosavlјević, Sava Veličković, Marta Trajković, Mina Vučković, Senka Ranković i Sofija Nikolić. Osmeh na licima je najveća nagrada i pobeda za organizatore…  Zato je, uz svesrdnu podršku domaćina iz „Pobede“ Bore Milosavlјevića, podignut zid za sportsko penjanje. U ovoj disciplini, uz podršku i obezbeđenje instruktora, skoro sva deca su pokušala penjanje. Mnogi od njih došli su do vrha 5 metara visokog zida. 

Klub je tako, u većinskom trošku članova, iškolovao nove takmičare i podigao nivo sposobnosti postojećeg sastava. Rezultati u narednim trkama pokazaće koliko je ovaj kamp bio uspešan, a prva trka je već u subotu, 11. maja, u Krepolјinu, iz oblasti je planinarske orijentacije, a druga 18. maja, u Beogradu iz orijentiringa u zoni oko sportske arene.

Fotografije članova kluba

Exit mobile version