Tri zlata smederevskih veslača prvog dana Beogradske internacionalne regate

BEOGRAD, 4. maj 2019 – Smederevski veslači osvojili su tri zlatne medalje prvog dana takmičenja u okviru tradicionalne Beogradske internacionalne regate.

Smederevski ženski četverac skul, u sastavu Milica Mladenović, Milica Pejović, Teodora Stevanovska i Milka Zdjelar, zauzeo je prvo mesto (7:30.75) u konkurenciji kadetkinja.

Vuk Marković osvojio je prvo mesto (7:40.69) u konkurenciji kadeta, dok je u istojm finalu Petar Samardžija bio četvrti (7:47.33).

Dušan Popović i Veljko Vukašinović u kadetskom dublu  bili su prvi (7:03.32) a druga smederevska posada Marko Atanasijević i Lazar Živković zauzela je šestu poziciju (7:49.96) Miroslav Jovanović je u finalnoj trci juniora zauzeo četvrto mesto (7:45.09).

Veslački klub Smederevo tokom dvodnevnih nadmetanja nastupa sa 20 posada, 12 prvog dana i osam drugog dana.

Drugog dana, Milica Pejović će veslati u kadetskom skifu, a Teodora Stevanovska u pionirskom skifu. U dubl skulu će nastupiti pionirke Jovana Vučić i Milica Savić, a u konkurenciji kadeta za što bolji plasman će se boriti Milka Zdjelar i Milica Mladenović.U nedelju na regatnu stazu izlazi  juniorski dubl u sastavu Konstantin Šujić – Todor Marković.

Petar Samardžija Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović veslaće u kadetskom četverac skulu, a u pionirskom će nastupiti Veljko Vujanović, Lazar Tasković, Rajan Karnahan i Dimitrije Vuković.

Foto: Veslački savez Srbije, serbian-rowing.org. rs, arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!