Site icon podunavlje.info

Bitka nacija pred medijima danas – borbe počinju za dva dana

SMEDEREVO/BEOGRAD, 30. april 2019 – Svetsko prvenstvo u istorijskim srednjovekovnim borbama pod nazivom “Bitka nacija” biće organizovano prvi put u Srbiji, u ambijentu Smederevske tvrđave od 2. do 5 maja. Tim povodom, danas u podne biće organizovana konferencija za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije, na kojoj će biti više reči o ovom jedinstvenom međunarodnom srednjovekovnom festivalu koji će okupiti gotovo 2000 učesnika iz više od 40 država.

Medijima će se obratiti predstavnici Međunarodne asocijacije istorijskih srednjovekovnih borbi, Just Out festivala, JP Smederevska tvrđava i Turističke organizacije Srbije.

Ovaj međunarodni festival u okviru spektakularne kulturne lokacije i srednjovekovnog zdanja, Smederevske tvrđave, posetiocima će upriličiti doživljaj srednjeg veka i bitke vitezova.

Osim sportskih aktivnosti, uzbudljivih predstava i autentične atmosfere srednjeg veka, posetioci će sva četiri dana ove manifestacije, nakon dešavanja u tvrđavi, moći da uživaju i u bogatom muzičkom programu na gradskom trgu, tokom koga će nastupati deset muzičkih bendova.

Exit mobile version