Site icon podunavlje.info

Deca se u Mihajlovcu nadmetala na Vaskršnjem festivalu

MIHAJLOVAC, 29 april 2019 – U Mihajlovcu je održan po sedmi put, a ukupno je to bio dvanaesti po redu, tradicionalni dečiji Vaskršnji festival. U svim takmičarskim kategorijama, učestvovalo oko 150 dece uzrasta do 15 godina. Najjače jaje imala je Sara Stojadinović i njoj je, osim pehara, pripao i bicikl. Njena imenjakinja, Sara Marković najlepše je oslikala jaje, a najlepše dekorisano jaje na smotru je donela Miljana Đorđević. I njima su uručene nagrade – taburei.

Manifestacija se posle održane liturgije u crkvi Svetog proroka Ilije, a pored prostora ispred porte crkve i javne Rigine spomen česme, zbog lošeg vremena održana u Domu kulture u Mihajlovcu. Manifestaciju je blagoslovio jerej Ivan Nikolić, predsednik Crkvene pravoslavne opštine Mihajlovačke, a otvorio je Petar N. Rodifcis, predsednik udruženja SGP i SG KUD-a “Kantakuzina“ i Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine u Srbiji.

Pre takmičarskog dela izveden je kratki kulturno umetnički program članova dečijeg ansambla SG KUD “Kantakuzina“ i KUD “Mihajlovac“ i umetničkog rukovodioca festivala, Bojana Lukića.

Vaskršnji festival je održan pod pokrovitelјstvom Ministarstva kulture i informisanja, Pravoslavne crkvene opštine Mihajlovačke, Mesne zajednice Mihajlovac, Grada Smedereva, Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine, Udruženja srpsko-grčkog prijatelјstva i SG KUD “Kantakuzina“ iz Smedereva i prijatelјa manifestacije.

Exit mobile version