Site icon podunavlje.info

Program obeležavanja Dana opštine Velika Plana

VELIKA PLANA, 28. april 2019 – Poslednjeg dana ovog meseca Velika Plana obeležava Dan opštine, u spomen na 30. april 1924. godine kada je Kraljevskim ukazom Velika Plana proglašena za varoš-grad. Kao i ranijih godina, obeležavanje ovog datuma proteže se gotovo do polovine maja, a počelo je u petak otvaranjem gostujuće izložbe Bijenala minijature iz Gornjeg Milanovca i jučerašnjim Pohodom Karađorđevim stopama u organizaciji Planinarskog društva „Vrbica“.

Za utorak, na sam Dan opštine, zakazana je svečana sednica Skupštine opštine i koncert Simfonijskog orkestra „Gvardija“.

U maju će, takođe u okviru obeležavanja opštinskog praznika, biti organizovan Etno a potom i Sportski dan. Deo proslave su i obeležavanje 70 godina Biblioteke „Radoje Domanović“, kao i proglašenje najuspešnijih na 14. Međunarodnom festivalu „Zlatna buklija“. Završna priredba Predškolske ustanove „Dečje carstvo“ i koncert grupe „Orthodox Celts“ planirani su za subotu 12. maj. Brzopotezni šahovski turnir u Starom Selu, dan kasnije, poslednji je događaj u ovom nizu.

Exit mobile version