Umalo da se osvete promašaji – Smederevo na kraju ipak slavilo

SMEDEREVO, 27. april 2019 – Malo je nedostajalo da Smederevci ove subote ostanu bez zaslužene pobede u susretu sa Jedinstvom sa Uba, jer su se propisno ispromašivali. Na kraju su ipak slavili, a beleži se i pamti samo rezultat: Smederevo – Jedinstvo 2:1 (0:0).

Na početku susreta gosti su delovali sigurnije, ali je završnica prvog poluvremena pripala domaćinu. Izgledne prilike nisu iskoristili Lepojević, Radenković, Nikolić i Saša Marković, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom, bez golova.

Hladan tuš za domaće stigao je u 54. minutu, kada je nakon udarca Radojičića nespretno reagovao Marko Marković i pogodio sopstvenu mrežu. Usledila je serija promašaja domaćih fudbalera i sigurne odbrane golmana Jedinstva kada je to trebalo. Onda je Stefan Stojanović u 75. minutu, posle akcije Lepojevića i povratne Nemanje Stojanovića, uspeo da prosledi loptu u mrežu Ubljana i izjednači rezultat. Ovde treba reći da su gosti od 64. minuta imali čoveka manje na terenu, pošto je Sajić isključen jer je tada zaradio drugi žuti karton.

I kada se činilo da će gosti uspeti da ostanu neporaženi u Smederevu, u 92. minutu Lepojević je uputio dubinsku loptu, na koju je skočio Stanić, a ona je došla do Stefana Stojanović. On je iz okreta šalje u levi ugao gola gostiju, za veliku radost Smederevaca.

Uspešni su u ovom kolu bili i fudbaleri Proletera Mihajlovac, koji su sa 2:1 pobedili Budućnost Krušik 2014. Strelci za Proleter su bili Redžić i Maksimović.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!