Site icon podunavlje.info

SK u Pekingu: Srpski strelci i danas pred vratima finala, sutra MK

PEKING, 26. april 2019 – Srpskim strelcima danas je još jednom za malo izmaklo finale na Svetskom kupu u Pekingu. U subotu na vatrenu liniju strelišta u Pekingu izlazi sedmoro srpskih strelaca. Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov će gađati vazdušnim pištoljem, dok Zoranu Arunović i Jasminu Milovanović, članicu SD Smederevo, očekuje prvi deo kvalifikacija malokalibarskim pištoljem (precizna paljba), a Andreu Arsović i Jasminu Milovanović eliminacije u gađanju MK puškom iz trostava (3 puta 40 metaka). 

Lazar Kovačević je četvrtog takmičarskog dana, zauzeo 12. mesto vazdušnom puškom u konkurenciji tačno 100 strelaca. Od plasmana među osam najboljih delila su ga samo 0,4 kruga. Treći dan za redom naši reprezentativci ostaju pred vratima finala. U četvrtak, srpski miksevi puškom su zauzeli 11. i 13. mesto. Pre dva dana Milenko Sebić je bio 12, a Stevan Pletikosić 16. u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.

Sem Kovačevića vazdušnom puškom danas su se nadmetala još dvojica srpskih strelaca, Milenko Sebić je zauzeo 50. poziciju, a Milutin Stefanović nije završio takmičenje. Tokom treće serije je morao da odustane zbog kvara na pušci.

Kovačević je „ubio“ 627,1 krug. U izjednačenoj borbi za plasman u nastavak takmičenja, kao osmi u finale je sa 627,5 krugova prošao iskusni Kinez Zičeng Hui.

Kasnije u finalu, zlato je osvojio baš Zičeng Hui četvrtoplasirani sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, koji je tako stigao do svoje desetu medalju u Svetskom kupu. Uz njega na pobedničkom postolju našla su se dvojica mladih, ali uspešnih strelaca. Srebro je osvojio 17-godišnji Divjanš Sing Panvar (Indija), koji se u martu okitio  zlatom na Prvenstvu Azije vazdušnim oružjem u Kineskom Tajpehu. Treći je bio dve godine stariji Grigorij Šamakov (Rusija), šampion Olimpijskih igara mladih vazdušnom puškom iz Buenos Ajresa prošle godine. Indijac i Rus su za svoje zemlje osvojili i olimpijske kvote, koju je Hui izborio na Svetskom prvenstvu 2018.

Svetski kup u Pekingu, četvrti dan

Vazdušna puška, muškarci: 1. Zičeng Hui (Kina) 249,4, 2. Divjanš Sing Panvar (Indija) 249,0, 3. Grigorij Šamakov (Rusija) 227,5, 4. Vladimir Maslenjikov (Rusija) 206,7, 5. Omer Akgun (Turska) 185,4… Kvalifikacije: 1. Maslenjikov 632,7, 2. Peter Šidi (Mađarska) 629,7, 3. Panvar 629,2… 12. Lazar Kovačević 627,1… 50. Milenko Sebić 623,3… Milutin Stefanović nije završio takmičenje. Ukupno 100 strelaca. Za finale 627,5.

Foto/: ISSF – International Shooting Sport Federation printscreen

Exit mobile version