Site icon podunavlje.info

Palić od danas do 5. maja jedriličarski centar regiona

PALIĆ, 26. april 2019 – Na Palićkom jezeru kod Subotice danas je počela 73. Prvomajska regata u jedrenju i trajaće do nedelje 28. aprila. Na ovom tradicionalnom takmičenju najboljih srpskih jedriličara učestvuju i predstavnici Brodarskog kluba Metalac iz Smedereva.

U naredna tri dana na Palićkom jezeru će se nadmetati najmlađi u klasi Optimist (generalno, dečaci, dečaci do 12 godina, devojčice, devojčice do 12 godina), juniori u klasi Laser 4,7, devojke u klasi Laser radial, seniori u klasi Laser standard, dvočlane posade u klasi 470 i seniori u klasi Finn.

Ovo je prva regata u kalendaru takmičenja Jedriličarskog saveza Srbije koja je kriterijumska i boduje se za državno prvenstvo.

Raspisano je devet trka, a regata je važeća ako se održe najmanje tri jedrenja. Organizator regate je Jedriličarski klub Palić, a već 1. i 2. maja, na istom regatnom polju i za sve pomenute klase, održava se 5. Reful kup u organizaciji Jedriličarskog kluba Reful.

Međunarodna jedriličarska „poslastica“ za najmlađe jedriličare, Otvoreni kup jugoistočne Evrope za klasu Optimist, biće održana od 3. do 5. maja, takođe na Paliću. Organizatori su Jedriličarski savez Srbije, Jedriličarski savez Vojvodine i Jedriličarski klub Palić.

Foto; JSS arhiva/Dragan Knezevic

Exit mobile version