Nagrade i priznanja Nušićevih dana uručeni dobitnicima

SMEDEREVO, 24. april 2019 – Uručivanjem nagrada završeni su Nušićevi dani u Smederevu. Rada Đuričin, jedna od najpoznatijih srpskih glumica, sa karijerom dugom 65 godina, ovogodišnja dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo, uveličala je završno veče svojim prisustvom na sceni.

,,Izuzetna mi je čast što sam nagradu za životno delo dobila od svojih dragih i uvaženih kolega Nalazim se na pragu 85. rođendana, a na sceni sam već 65 godina i igram trenutno u sedam predstava i već planiram naredna angažovanja, pa se nadam da ću i opravdati ovakvu nagradu’’, kazala je Rada Đuričin.

Dodeljena je i nagrada za najbolju predstavu u celini, a otišla je, po izboru publike,  u ruke ansamblu predstave „Noćna straža“, u izvođenju Ateljea 212, dok je priznanje ,,Milosav Buca Mirković’’ za najuspešnije glumačko ostvarenje dodeljena glumcu Ljubomiru Bandoviću za ulogu Ilije Čvorovića, u predstavi „Balkanski špijun“, Narodnog pozorišta iz Beograda.

„Ponosni smo na činjenicu da je u osam festivalskih dana, publika mogla da uživa u glumačkim ostvarenjima najvećih imena srpskog glumišta, a da je jednoj od njih, Radi Đuričin uručena nagrada za životno delo, zbog čega sam veoma srećan“, izjavio je Bratislav Petković, selektor manifestacije. Nakon svečane dodele nagrada, ceremonija zatvaranja nastavljena je izvođenjem kabarea ,,Dobri čovek’’ u režiji Tamare Antonijević Spasić čime su 36. po redu ,,Nušićevi dani’’ završeni.

Festivalski program ovogodišnjih Nušićevih danaobuhvatio je ostvarenja Beogradskog dramskog pozorišta, Narodnog pozorišta, Ustanove kulture Vuk Karadžić iz Beograda, Ateljea 212, kao i Pozorišta Puls teatar iz Lazarevca i Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!