Velikoj Plani sredstva za sanaciju zgrade opštine i uvođenje elektronskog glasanja u skupštini

BEOGRAD/VELIKA PLANA, 23. april 2019 – U Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu juče su potpisani ugovori sa 63 gradonačelnika i predsednika opština o dodeli ukupno 490 miliona dinara za realizaciju 77 projekata na izgradnji infrastrukture, uvođenju e-uprave ili organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija na lokalu, kao i za prevenciju elementarnih nepogoda. Među njima je i Velika Plana kojoj je dodeljeno 12 miliona za projekat sanacije zapadnog krila zgrade opštine i još 2.828.753 dinara za uvođenje „e – skupštine“ – opremanje sale Skupštine opštine Velika Plana sistemom za elektronsko glasanje.

“Za sredstva iz Fonda za lokal ove godine bilo je više od 200 prijavljenih projekta , čija je ukupna vrednost veća od dve milijarde dinara, što pokazuje koliki je značaj ovog fonda za lokalne samouprave”, rekao je ministar Branko Ružić i izrazio žaljenje jer nije bilo mogućnosti da svi projekti budu podržani.

Iz Fonda za lokal, za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim površinama 33 lokalne samouprave dobiće više od 356 miliona dinara. Više od 48 miliona dinara opredeljeno je za nabavku i primenu savremenih informacionih tehnologija koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi dobiće 14 opština i gradova. Sa više od 48 miliona dinara biće podržane 22 lokalne samouprave u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija, a osam opština dobiće ukupno više od 34 miliona dinara za projekte koji doprinose preventivnoj zaštiti objekata i imovine lokalnih samouprava i građana od nepogoda.

Kompletan spisak gradova i opština, Odluku o raspodeli sredstava Budžetskog fonda za program lokalne samouprave, možete da pogledate OVDE.

Foto: podunavlje.info i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravus

Skorašnji članci

error: Content is protected !!