Dodela nagrada na 36. Nušićevim danima

SMEDEREVO, 23. april 2019 – Večeras pada zavesa na 36. Nušićeve dane. Poslednje festivalsko veče je zapravo veče dodele nagrada, kada će nastupiti „Balkan novi pokret“, sa kabareom „Dobri čovek” za koji je dramatizaciju uradila Vesna Stanković, a režiju Tamara Antonijević Spasić.

Tokom večerašnjeg programa biće dodeljena Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru. Kao što je ranije saopšteno, ovogodišnja dobitnica je Rada Đuričin, glumica koja je obeležila jedno vreme, vreme koje traje od školske 1958/59. godine, kada je diplomirala na pozorišnoj akademiji u klasi profesora Josipa Kulundžića iz koje su izašli i Ružica Sokić, Radmila Andrić, Bata Živojinović, Nikola Simić, Tori Janković…

I posle više od šest decenija neprekidnog umetničkog stvaranja, sa sedam uloga u ovom trenutku na raznim beogradskim scenama, Rada Đuričin je i dalje u naponu svoje glumačke snage, i prisutna da prisutnija ne može biti, ocenio je pored ostalog žiri i zaključio da je Nušićeva nagradna za životno delo skromno priznanje za ovako uspešan i trajan doprinos našoj scenskoj umetnosti.

Pored Nagrade za životno delo, večeras će biti dodeljena Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike, kao i Nagrada „Milosav Buca Mirković“ za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu.

Veče dodele nagrada počinje u 20 časova u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo.

Foto: N. Živanović

Skorašnji članci

error: Content is protected !!