Istinomer – “Proveri me” dodatak za internet pretraživače

BEOGRAD, 18. april 2019. – Istinomer je lansirao “Proveri me” besplatan dodatak za internet pretraživače koji omogućava čitaocima informativnih portala da jednim klikom pošalju izjave političara na proveru.

Korisnicima ekstenzije na Gugl Hrom i Mozilla Fajerfoks pretraživačima omogućeno je da u toku čitanja bilo kog članka na sajtovima blic.rs, kurir.rs, telegraf.rs, srbijadanas.com, espreso.rs, danas.com ili rs.n1info.com obeleže izjavu političara u čiju istinitost ili doslednost sumnjaju i desnim klikom izaberu opciju “Proveri me“. Kada novinari Istinomera ocene izjavu ona će za sve korisnike ekstenzije biti obeležena zelenom, crvenom ili žutom bojom u zavisnosti od toga da li je pozitivno, negativno ili neutralno ocenjena.

“Ovo je još jedan pokušaj Istinomera da na inovativan način pozove političare i druge javne ličnosti na odgovornost za javno izgovorenu reč i obećanja, a čitaoce na dobro pamćenje i pažljivu proveru pročitanog”, ističe glavna urednica Istinomera Milena Popović.

Ekstenzija ne skuplja nikakve lične podatke i jedino ima pristup ID broju korisnika, kako bi Istinomer tim mogao da pošalje odgovor o proverenoj izjavi. Ekstenzija je razvijena u okviru Internjuz projekta.

Dodatak “Proveri me” za Gugl Hrome pretraživač moguće je preuzeti ovde.

Korisnici Mozila pretraživača, dodatak mogu da preuzmu ovde.

Istinomer je prvi medij u Srbiji koji se bavi proverom činjenica kroz ocenjivanje izjava javnih zvaničnika i političara, kao i kroz analize važnih društvenih i ekonomskih pitanja. Izjave se ocenjuju po kriterijumima istinitosti, doslednosti i ispunjenja obećanja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!