Održan protest „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“

BEOGRAD, 13. april 2019 – U Beogradu je danas održan protest protiv aktuelne vlasti pod nazivom „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“. Procene o broju prisutnih su različite i kreću se od 7.300 (policija) do 35.000 (opozicija), ili „nekoliko desetina hiljada“, kako su javili neki strani mediji.

U najkraćem, prenosimo viđenje ovog događaja iz ugla medija, domaćih i stranih.

N1: Protest „Svi kao jedan – 1 od 5 miliona“ održan u Beogradu – Pročitani zahtevi, rok vlastima do petka da pozitivno odgovore ili sledi novi protest.

Danas: Predstavnici opozicije procenjuju da je bilo oko 35.000 ljudi, a MUP tvrdi da je taj broj iznosio između 7.300 i 7.500.

Informer: Potpuni debakl protesta! Razočarane pristalice Saveza za Srbiju se razilaze!

Telegraf: Stefanović opoziciji: Videćete 19. aprila kako izgleda 100.000 ljudi

Radio Slobodna Evropa: Na protestu su izneti zahtevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije i izbor tehničkog i uređivačkog tima javnih servisa.

HRT: Portal Hrvatske radiotelevizije na naslovnoj strani izveštava o protestnom skupu u Beogradu pod nazivom „Svi kao jedan – 1 od 5 miliona“.U tekstu izveštaja čiji je izvor agencija Beta, između ostalog, navodi se da je ispred zgrade parlamenta obustavljen saobraćaj, da demonstranti nose zastave Srbije i transparente s imenima gradova iz kojih su došli. Oko zgrade Parlamenta se nalaze manje snage policije s kacigama i štitovima.

SputnjikNjuz: U Beogradu je danas održan protest „1 od 5 miliona“, sa kojeg su govornici poručili da su oni temelј za slobodno društvo, da vode borbu koja se ne može, niti sme izgubiti, uz poruku jednog od govornika – „ili oni ili mi“. Najbrojnije i najoštrije kritike, ali i uvrede, bile su usmerene na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovu politiku i ličnost, a pratilo ih je odobravanje učesnika protesta koji su ispunili prostor između Skupštine, glavne pošte i Trga Nikole Pašića.

Vašington Post: Više hilјada lјudi u Srbiji ponovo je protestovalo protiv populističkog predsednika Aleksandra Vučića dok je policija za razbijanje demonstracija bila raspoređena u državnom parlamentu, rekavši da žele da spreče da opozicija uđe u zgradu. Protest u centralnom Beogradu ispred zgrade Skupštine – najveći do sada u 19 nedelјa – došao je nakon višemesečnih protivvladinih demonstracija na kojima optužuju Vučića da vlada autokratski, zahtevajući od njegove Vlade više demokratije, medijsku slobodu i slobodne izbore.

Foto: FB stranice 1 od 5 miliona

Skorašnji članci

error: Content is protected !!