Zeppelin bolji od Čukaričkog

SMEDEREVO, 8. april 2019 – Nakon osvajanja Zimske lige „Dragan Mance“, koja je održavna u Zemunu, generacija 2006/2007. godište FK Zeppelin nastavila je sa izvanrednim rezultatima i u Fer-plej ligi. Na startu prolećnog dela prvenstva u najkvalitetnijoj „A“ grupi, ekipa Dragana Simonovića najpre je odigrala nerešeno 0:0 sa ekipom FK Kampioni, da bi u drugom kolu zasluženo trijumfovala protiv Čukaričkog sa 2:0.

U prvom kolu protiv „Kampiona“, trener Simonović nije mogao da računa na pet-šest igrača, ali i pored toga, dečaci koji su otputovali u Rakovicu ostavili su srce na terenu i malo je nedostajalo da zabeleže pobedu. Ipak, bod osvojen protiv drugoplasiranog tima na tabeli u jesenjem delu može se smatrati vrlo dobrim rezultatom.

U nedelju su „žute osice“ iz Smedereva izašle na megdan favorizovanom Čukaričkom, ekipi koja je nadmoćno bila prva u jesenjoj sezoni  i koja važi za jednu od najboljih u državi. Smederevski dečaci su se hrabro suprotstavili Beograđanima i nakon perfektne igre, prepune lucidnosti i šmeka, ostvarili.

Na sjajnom stadionu u Kneževcu, sve je prštalo od duela, borbe, duplih pasova, dobrih odbrana golmana, šuteva, driblinga, „peta“, jednom rečju – majstorstva, . pre svega igrača Zeppelina. Oni su već u prvom poluvremenu završili posao, poveli 2:0 i onda sigurnom igrom uveli meč u mirnu završnicu. Može se reći da je Čukarički još dobro prošao jer se na terenu za sve pitala samo jedna ekipa – Zeppelin. Trener Simonović je pružio priliku svim svojim izabranicima, svih 15 igrača (igra se 8+1 su ulazili u igru a da se to ne odrazilo na rezultat,što  dovoljno govori o kvalitetu kompletnog tima.

I pored teškog rasporeda na startu, Zeppelin trenutno zauzima drugo mesto na tabeli sa četiri osvojena boda. U sledećem kolu Smederevce očekuje još jedan ozbiljan rival, FK „Atletiko plus“ iz Beograda.

Foto: FB, privatna arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!