Članovi „Čelika“ na Fruškoj Gori, u Homolju, na Goču…

SMEDEREVO, 8. april 2019 – Planinarski sportski klub “Čelik“ učestvovao je proteklih dana na takmičenju  prvog kola Lige u orijentiringu, koje je bilo na terenu Fruške Gore u oblasti Andrevlјa, na Homolјskiom maratonu, kao i u akciji „Mart na Goču“.

U organizaciji Orijentiring saveza Vojvodine, održano je prvo kolo Lige Srbije u orijentiringu. Trka na srednjoj distanci, n pod nazivom „Memorijal Saše Palinkaš“, u spomen  na rano preminulog takmičara Orijentiring kluba Neštin . Staza je bila duga 1,8 za najmlađe,  do 5,2 km za elitne kategorije, sa 8 kontrola za najmlađe,  14 za elitne seniorske kategorije. PSK Čelik učestvovao je sa 25 takmičara i osvojio sedam medalјa: jednu zlatnu, tri srebrne i tri bronzane. Medalјama su se okitili, Dragan Nikolić, Aleksandar Vijatović, Nataša Stanisavlјevič, Saša Nikolić, Bilјana Grujić, Dragan Pavlović i Nebojša Milovanović. Svi sem, dva člana, prošli su stazu, našli sve kontrole, što je zanačajan rezultat, posebno za one koji su prvi put na nekoj trci u orijentiringu, a među njima je bilo i dece starosne dobi od 10 godina.

U organizaciji PD „Vukan“ iz Požarevca održan je deseti po redu Homolјski planinarski maraton, sa startom u selu Vitovnica. Za učesnike je pripremlјeno tri varijante; dugi maraton, sa stazom od 35 km, te dve varijante kraće staze od 16 i 12,5 km. Na ovim stazama bio 31 član PSK Čelik. Staza sa ukupno 1850 m uspona i padova terena savladana je za 10 sati pešačenja, bilo je onih bržih, ali i sporijih. Dužu stazu prošlo je 6 članova kluba: Štefan Riling, Milena Branković, Velјko Jovanović, Nenad Radanović, Nataša Krstić i Josif Nađ.  Obe kraće staze imale su svoju kružnu varijantu sa polaskom iz i povratkom u selo Vitovnicu. Ove kraće prošlo je 25 članova Čelika. 

Po jedanaesti put, ove godine PD „Morič“ iz Vlasotinca priredio je tradicionalnu akciju od Vlasotinca do Moriča. Skup planinara, među kojima je bilo 15 članova Čelika, bio je na platou ispred zgrade Skupštine opštine Vlasotince. Kolona planinara je išla preko Starog groblјa, Brezovice, Samarnice,  vrha Moriča, Zdravkovca, Karakaša do mahale Kopilanci. Na kraju 12 km pešačenja domaćin je kod planinarskog doma priredio druženje.

Sledećeg vikenda članovi PSK Čelik učestvuju u orijentiring trkama Memorijala „Čika Dučko Jovanović“. Prva trka se trči u subotu, u gradu Despotovcu, sprint varijanta i ona se boduje kao drugo kolo OLS. Druga trke, koja se trči u nedelјu na terenima Bele reke, je prvenstvo Srbije na dugim stazama. Očekuje se učešće oko 20 takmičara PSK Čelik. Obe trke se boduju za memorijal.

Posle prvog kola u Planinarskoj orijentaciji Čelik je prvi i tako je na najbolјi način otpočeo odbranu titule. U oOrijentiringu, takođe nakon prvog kola, na drugom je mestu.

Fotografije članova Kluba, tekst Branko Grujić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!