Site icon podunavlje.info

Uzrok požara u Godominu još uvek nepoznat

SMEDEREVO, 7. april 2019 – Kako je izbila vatra u kojoj je prošle srede izgorela zgrada direkcije nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Godomin još uvek nije poznato, jer uviđaj koji je obavljen nije dao definitivan odgovor. To bi trebalo da utvrdi stručni tim Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra, koji će sutra, u ponedeljak, doći da istraži mesto požara.

Uviđaj koji su u četvrtak i petak obavili iz Sektora za vanredne situacije nije dao rezultat šta je izazvalo požar, da li je namerno podmetnut ili je splet nesrećnih okolnosti. Ono što je nesporno je posledica – zgrada je izgorela bukvalno do temelja, ostali su samo spoljni zidovi, i oni nagoreli do neupotrebljivosti.

Stanari okolnih kuća kažu da to nije prvi takav slučaj, da je tu gorelo i ranije, tako je uostalom i nastao poveći prazan deo placa iza upravne zgrade, ali nikada ovako. Zabunu unosi i to da je baš na tom delu, iza objekta direkcije, poveći deo zemljišta pod travom izgoreo, a to je u suprotnom pravcu od onog u kome je na dan požara duvao vetar. I tu i sve druge nedoumice trebalo bi da reši ekipa Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra, koja će forenzički ispitati čitav slučaj.

Foto: podunavlje.info
Exit mobile version