Škoro i Antić na jubilarnom okupljanu Smederevaca kod Duda

SMEDEREVO, 5. april 2019 – Smederevci su se ovog petka po deseti put okupili na protestu na Trgu kod duda. Govorili su im Novica Antić, prvi čovek Vojnog sindikata i Srđan Škoro, novinar.

Pre no što se Antić obratio okupljenima, organizatori su i za ovaj protest pripremili prigodan igrokaz, sada je to bio ministar Vulin, kako najava za ono što će predsednik Vojnog sindikata reći okupljenima.

– Svi srpski vojnici su sa vama i srcem i dušom, a biće i telom kada to bude potrebno. Srpska vojska i srpska policija su deo naroda. Među vama su naše supruge, naše sestre, braća, prijatelji i rođaci. Imao sam, na žalost, to iskustvo da 5. oktobra budem „upotrebljen“, na način da me neko angažuje, sa mojim kolegama, protiv naroda., ali smo i tada bili na visini zadatka, nismo naseli na to što je od nas tražila tadašnja vlast. Zato neka vas ne brine nikakva priča o tome da će neke „specijalne jedinice“, ovakve ili onakve, moći da se upotrebe protiv naroda. To nisu nikakve specijalne jedinice vojske ili policije, to su bande koje oni angažuju za novac a koje ćemo mi brzo razbiti i uništiti. Strah je reč namenjena njima, a ne nama i vama. Oni se boje i ne mogu da spavaju – kazao je, između ostalog, Antić na Trgu.

– Mi znamo šta je naš put i šta je naš zadatak. I ova četiri meseca, ako je išta vredno od ovih protesta to je što su oni potpuno razgolitili i razobličili ovu vlast i pokazali nam ko su i šta su, ako je bilo uopšte neke dileme.  Tražili su građani datum, tražili su oročavanje, sada imamo i datum i vreme i grad gde ćemo se skupiti. To je Beograd, 13. april. Svi kao jedan, do kraja, do pobede, do oslobođenja. Nema odustajanja, ne smemo propustiti ovu priliku. Jednostavno, ako to propustimo onda ćemo se baviti da li Vučić treba da ide na babine kod Ane Brnabić ili na zakletvu kod Vulina. Štagod da bude znajte, kada se bude pisalo o ovom vremenu znaće se ko je bio na pravoj strani. A to ste bili vi. Treba da budete ponosni vi koji ste šetali deset puta, i po najgorem vremenu – kao i Antić, i Srđan Škoro je svoj govor završio pozvavši Smederevce da dođu 13. u Beograd.

Skorašnji članci