Uskoro sve usluge e-uprave preko mobilnog telefona

BEOGRAD, 3. april 2019 – Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović izjavio je danas da građani Srbije mogu da očekuju da će uskoro putem svog mobilnog telefona moći da koriste sve usluge e-uprave, identifikujući se putem mobilnog aparata.

Cilj nam je, kako je naglasio, da u naredna tri dana promovišemo rezultat Srbije u pravljenju brzih rezultata u pružanju usluga “one stop shop“, gde građani dođu na šalter, a onda zaposleni u državnoj službi prikupe elektronske podatke za potrebe građane i privrede.

Građani i privreda su, kako je naveo, zapazili nekoliko sistema, kao što su informacioni sistem “Bebo, dobro došla na svet”, ili e-zup, preko koga je do sada bilo više od milion transakcija i razmena podataka lokalne samouprave sa državnom upravom. Preko e-katastra bilo je 200.000 transakcija od notara prilikom prometovanja nepokretnosti, a među servisima koje prepoznaju građani i privreda su i e-recept i elektronska registracija sezonskih radnika, zaključio je Jovanović.

Foto/ilustracija: pixabay.com


Skorašnji članci

error: Content is protected !!