Remont vagona za Montecargo – novi momenat u razvoju Želvoza

SMEDEREVO, 3. april 2019 – Generalni direktor Želvoza, magistar Svetozar Bugarin, upravo završeni posao remonta teretnih vagona za crnogorskog klijenta „Montecargo“ ocenjuje kao veoma važan momenat u radu i razvoju smederevskog remontera železničkih vozila.

„Počinjemo da proširujemo svoje poslovanje na tržište bivše Jugoslavije. Nakon što smo kvalitetno uradili remont putničkih vagona, čime je kupac u Crnoj Gori izuzetno zadovoljan, usledili su i drugi klijenti koji se bave železničkim biznisom. U pitanju je ’Montecargo’, čuli su da imamo kapacitete i da kvalitetno vršimo remont vozila. Pošto imaju vagone za poslove u Poljskoj, bilo je logično da, na pola puta, nađu jednu kvalitetnu radionicu koja ima sve potrebne sertifikate.“

Remontovani vagoni su, prema rečima generalnog direktora, na kanalu i čekaju komisiju koja će, po dolasku, da potvrdi da je sve urađeno prema ugovorima i zahtevima standarda.

„Ugovor predviđa remont većeg broja vagona, a prvih 15, na kojima smo izvršili opravku po svim standardima i pravilima posla, spremno je za komisiju koja vrši prijem remontovanih vagona u četvrtak, 4. aprila od 13 časova.“

To što Želvoz počinje da se bavi svojom delatnošću i van granica Srbije, naglašava direktor, zaista je novi kvalitet u poslovanju. U prilog ovakvoj tvrdnji su remontovani putnički vagoni za Željeznice Crne Gore i ovaj najnoviji posao za novog kupca iz iste države.

„Potpisali smo ugovor o remontu kola za Bugarske železnice, a mi smo podizvođač. Odredišna zemlja je članica Evropske unije, u kojoj će Bugarska da iznajmi svoje vagone.“

Generalni direktor navodi da je ovaj posao svakako prioritetan, ali dodaje da se u smederevskoj fabrici svaki dobijeni projekat tretira visoko profesionalno, maksimalno ozbiljno i sa najvećom pažnjom, a ono što ih preporučuje u čitavom regionu je, pre svega, kvalitetan rad.

Zoran Tašić, tehnički i Svetozar Bugarin, generalni direktor

„Do sada smo uspeli da svaki rok ispoštujemo, a ono što sa ponosom mogu da izjavim, neke remontne poslove, posebno za ’Srbija Kargo’, uradili smo mnogo ranije, pre ugovorenog roka“, istakao je u ekskluzivnoj izjavi za Podunavlje.info magistar Svetozar Bugarin, generalni direktor u smederevskom Želvozu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!