Nedelja pojačane kontrole saobraćaja

31. mart 2019 – Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije od 1. do 7. aprila sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. Kako se navodi u saopštenju, pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila. Prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja biće kontrolisano i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Reč je o akciji će početi sutra na svim važnim putnim pravcima u 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

U sredu, 3. aprila, biće realizovana i celodnevna akcija „Speed Marathon“, koja se sprovodi na svim evropskim putevima, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima biti neprekidno merena brzina u trajanju od 24 časa.

Foto: MUP Srbije, http://www.mup.gov.rs/

Skorašnji članci